📷 Paula Goldebeld

Jazzduo Olive Green

Jazzduo Olive Green

OLIVE GREEN is het nieuwste project van bassist Lars Hoogland en pianiste Elbrich van Stralen. Na jaren speelervaring in andere formaties, slaan Lars en Elbrich nu de handen ineen en vormen een fris jazzduo. Samen spelen ze intieme akoestische jazz muziek en verzorgen daarmee een ontspannen sfeer, perfect voor diners, borrels en bruiloften!

Flexibiliteit is waar het om draait bij OLIVE GREEN. Het duo snapt precies welke muziek bij uw evenement past en stelt haar repertoire per optreden af. Zowel bij het voorbereiden als bij het optreden zelf wordt er goed opgelet dat de muziek prettig is voor het evenement, qua stijl én volume. Het repertoire bestaat uit swingende jazz-standards, tedere ballads en frisse latin. In deze nummers staat improvisatie centraal: Lars en Elbrich dagen elkaar constant muzikaal uit en zijn steeds bezig met elkaar zoeken en vinden in hun improvisaties.

De kern van de band bestaat uit contrabas en piano. Op verzoek kan de band worden uitgebreid met saxofoon, zang, of zelfs drums. onder de naam OLIVE GREEN: EXTRA VIERGE.

Luister hier!

Recente optredens

13-08-2023 - OLIVE GREEN @ Fête du homard bij Brasserie Monastère, Delft

21-05-2023 - OLIVE GREEN @ Delftse Brouwers, Delft

16-05-2023 - OLIVE GREEN @ Open lucht optreden op Brouwplein, Delft

Bezetting

LARS HOOGLAND - Contrabas

ELBRICH VAN STRALEN - Piano